Кіно онлайн П`ятниця, 03.05.2024, 14:33
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Друзі
ля ля ля
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2012 » Травень » 30 » Каннський фестиваль: нагороди з'ясовні і нез'ясовні
18:08
Каннський фестиваль: нагороди з'ясовні і нез'ясовні
На 65-му Каннському фестивалі вручили призи. За другий фільм поспіль "Золоту пальмову гілку" отримав австрієць Міхаель Ханеке - журі назвало найкращим його картину "Любов". Про це та інші лауреатів розповідає кореспондент радіо "Вести ФМ" Антон Долін.

Тепер австрієць Міхаель Ханеке, якого все частіше називають генієм, приєднається до елітного клубу двічі лауреатів вищої каннської нагороди, "Золотої пальмової гілки". У цьому списку вже Френсіс Форд Коппола та Білле Аугуст, Емір Кустуріца та брати Дарденни, а також покійний Сехей Імамура. Важливіше те, що Ханеке отримав призи за два фільми поспіль: три роки тому - за феноменальну "Білу стрічку", а тепер - за абсолютно іншу, камерну і несамовиту драму про двох старих-подружжі "Любов". Доживши до сімдесяти років, Ханеке відчув, що готовий зробити подібну картину.

"Коли ти досягаєш певного віку, переживання коханої людини стають твоїми переживаннями. Це стосується нас усіх. Звичайно, щось подібне відбувалося в моїй родині, і в якійсь мірі фільм навіяний подіями мого життя. Але все ж це інша історія", - сказав Ханеке.

Мало хто вірив у таке рішення журі під керівництвом італійця Нанні Моретті, все готували призи акторам Ханеке - феноменальним Жану-Луї Трентіньяном і Емманюель Ріва, але вони, хоч і приймали почесті нарівні з режисером, поступилися акторські нагороди молодим. Були нагороджені знаменитий датчанин, секс-символ і прекрасний артист Мадс Міккельсен за психологічну драму "Полювання" і дует румунських дівчат-дебютанток Космина Стратан і Христина Флутур за драму Крістіана Мунджіу "За горбами". Ця ж сильна і безкомпромісна стрічка була нагороджена за сценарій. З пантелику всіх збив приз за режисуру: його вручили самому радикальному, дикому і нез'ясовно фільму конкурсу - "Після темряви світло" мексиканця Карлоса Рейгадаса, який знімав свою стрічку про себе. Або майже про себе.

"Цей фільм багато в чому автобіографічний. Єдине, чим я не займаюся - я не бив собак. Але я, так само, як і мій герой, живу в селі. Багато що у фільмі взято з мого життя. Я навіть зняв своїх дітей, саме місце зйомок знаходиться всього за двісті метрів від мого будинку. Але герой, звичайно ж, не зовсім я, це людина з іншими цінностями, - сказав Рейгадас. Незадоволення критиків викликало присудження Гран-прі журі, то є, другого місця, комедії Маттео Гарроне "Реальність". Його попередній Гран-прі за жорстку драму "Гоморра" був прийнятий захоплено, але тепер-то фільм - легковажний, та ще й про реаліті-шоу! З іншого боку, завжди треба пам'ятати, що журі очолював італієць, а широкій публіці картина Гарроне напевно припаде до смаку. Ще однією поступкою глядачам стало нагородження призом журі мілейшей стрічки британця Кена Лоуча "Частка ангела" - теж комедії, між іншим. Росіяни залишилися без нагород від основного журі, але саме критики компенсували це, присудивши Сергію Лозниці ФІПРЕССІ за його радикальну картину "В тумані", що відкриває невідомі для багатьох європейців сторінки Другої світової війни.

"І якщо ви зараз читаєте спогади, які починають публікуватися, ви розумієте, що ми дуже мало знаємо про те, що відбувалося. Ми маємо тільки результат, але не знаємо процесу, і немає в нас розуміння. Саме тому я вважаю, що до цієї темі потрібно звертатися ", - сказав Лозниця.

Нагадати залишилося лише про те, що Лозниця - не єдиний російський лауреат Канн: також премію конкурсу дипломних фільмів Сінефондасьон і 15 000 євро отримала недавня студентка ВДІКу Таїсія Ігуменцева за симпатичну півгодинну роботу "Дорога на"
Переглядів: 462 | Додав: JIexa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz